Driekoningenstraat 126 | 2600 Berchem
(De Kolonie MT in residentie bij ccBe)

info@dekoloniemt.be
+32 3 344 27 17

Maatschappelijke zetel

Kardinaal Mercierlei 20, 2600 Antwerpen
BE 0899.466.746

Boekingen

COLLAGE PRODUCTIES
Huub Colla
+32 485 716 157
info@huubcolla.be

Bo Spaenc

artistieke en algemene leiding
+32 496 286 049
bo@dekoloniemt.be

Bavo Jacobs

zakelijke & administratieve coördinatie
+32 485 43 97 99
bavo@dekoloniemt.be

Dries Bellinkx

technische leiding
+32 495 142 343
techniek@dekoloniemt.be


RAAD VAN BESTUUR


Herman Mariën (voorzitter)

Laureaat kleinkunst Studio Herman Teirlinck en Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen ( contrapunt, muziekgeschiedenis , fuga, Annie Rutzky-prijs,...). Werd directeur aan de Academie voor Muziek en Woord Hemiksem, gecombineerd met docentschap aan het conservatorium. Later werd hij hoofd van het Departement Dramatische Kunsten Muziek en Dans van de Hogeschool Antwerpen. In 2002 secretaris-generaal van Jeugd en Muziek Vlaanderen, dat onder zijn leiding een bijzondere groei kende. Hij maakte en speelde ook muziekvoorstellingen voor kinderen en schreef samen met Fred Brouwers 'Prima la Musica'. Terugkeer naar het Conservatorium in 2009 als Opleidingshoofd Podiumkunsten (drama en dans). T.e.m. voorjaar 2015 lid van de commissie muziektheater.

Pierre Van Diest (secretaris)

Volgde een opleiding industrieel ingenieur en is licentiaat management. Sinds 1989 is hij zakelijk directeur van Internationaal kunstcentrum De Singel dat hij samen met Jerry Aerts leidt. Met bergen zakelijke ervaring en zijn kennis van de kunstenwereld die verder rijkt dan cijfers en budgetten is hij voor DE KOLONIEMT een kritisch en inspirerend klankbord.

Jan Ardui

Internationaal gerenommeerd executive coach, werkzaam in bedrijven als Hewlett Packard, Sony Europe, Barilla, telecom Italia, ING en andere. Zijn research naar de dieptestructuur van excellentie bij individuen, teams en organisaties creëert een soliede basis voor zijn adviserend werk in de domeinen van leiderschap, teamwork en Human Resources. Hij stelt zijn expertise ten dienste van DE KOLONIEMT.

Birsen Taspinar

Birsen Taspinar studeerde psychologie aan de VUB. Omdat ze vond dat psychologie niet zonder culturele betekenissystemen beschouwd kan worden, studeerde ze daarna ook sociale en culturele antropologie. Ze werkt als psychologe en systeemtherapeute in de hulpverlening. Daarnaast schreef ze jarenlang columns, onder andere voor het magazine MO*. Haar debuutroman Moeders van de stilte is een intergenerationeel boek over drie vrouwen van dezelfde leeftijd die op een kruispunt staan in hun leven.

ALGEMENE VERGADERING


Jo Vermeulen

 

Geschoold als burgerlijk ingenieur en germanist. Startte zijn politieke carrière in ‘82 en nam politieke mandaten op bij diverse partijen. Voormalig lid van de commissie voor Cultuur Vlaams Parlement.
Consensusfiguur met een hart voor kunst en maatschappij. Jo wil met mensen bezig zijn: omgaan met meerderheden en minderheden, verantwoordelijkheid nemen in onderhandelingen, consultatie en aanvoelen van de basis. “Al die mechanismen spelen in de politiek, maar ook in andere domeinen. In plaats van ‘het verschil’ te maken, wil hij ‘de som’ maken: proberen om samen iets gedaan te krijgen.” Ondersteunt DE KOLONIEMT vanuit zijn levensmotto: "Het komt erop aan zinvol in te spelen op de veranderingen die zich sowieso voltrekken."

Osama Abdulrasol

Irakees componist, quranspeler, arrangeur, producer en beeldend kunstenaar.

Job Maarse

Artistiek directeur van Penatone Music, internationaal producer van klassieke muziek.

Wanne Van Hemelrijck

Zakelijk leidster van het sociaal-artistiek kunstgezelschap Cie Tartaren uit Leuven.

Jef Van Damme

Advocaat aan de Antwerpse balie met engagement in belangrijke kunstenorganisaties als DE KOLONIEMT.

Noortje Wiesbauer

Filosoof, docent aan Sint-Lucas en bezielster Universiteit voor het Algemeen Belang.

Pit Swinnen

Informaticus met veel kijkervaring in theater.

Isabel Voets

VRT-programmamedewerker, studeerde woordkunst aan het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen

Kris Van Den Bosch

Cultuurfunctionaris, begonnen als jeugdprogrammator jeugd, later avondprogrammering, nu expert.Nieuwsbrief

email (verplicht)  voornaam  familienaam
 ja, ik wens de nieuwsbrief te ontvangen 

web site by moose web design