Twee Zielen


Twee zielen, drie levens, zes mensen

In drie verschillende tijdvakken ontmoeten ze elkaar. De man (Peter De Graef) en de vrouw (Lottie Hellingman) staan in elk deel in een andere verhouding tegenover elkaar. Telkens speelt er een ander aspect van ongelijkwaardigheid. Maar in elke scène worden de personages gedreven door universele, diepmenselijke vragen, worstelingen, verlangens. In de loop van de eeuwen is er veel veranderd, maar onze drijfveren niet. 

Ogenschijnlijk hebben de drie delen niets met elkaar te maken. Toch loopt er een gevoelsmatige lijn door het stuk. Daar is het DE KOLONIE en artist in residence Peter De Graef om te doen. Niet om de anekdote. Hoewel de toeschouwer zich tijdens de scènes onherroepelijk in de anekdote zal verliezen, zoals we ons allemaal verliezen in de beslommeringen van onze levens van elke dag.

In Twee Zielen krijgen livezang en percussie een eigenzinnige rol.

Twee Zielen, drie levens, zes mensen maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen DE KOLONIE en grote theaterpersoonlijkheden. Behalve Peter De Graef gaan straffe vertellers zoals Vic De Wachter, Bruno Vanden Broecke, Tania Van der Sanden en Lucas Van den Eynde de komende jaren een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten.

“De intrigerende dialogen (krijgen) een mythisch karakter door de muziek die hen omringt” Tuur Devens, theaterkrant.nl.

Credits

Spel, tekst & regie: Peter De Graef | Spel & zang: Lottie Hellingman | Compositie, zang & percussie: Bo Spaenc | Zang: Danté Verspaendonck | Vorm & licht: Quintus Visser | Kostuums: Huguette d’ 

 "Als we ons netjes gedragen gaat het stinken" - interview met Peter De Graef in De Standaard (30/9/17)

De unieke vertelkracht van Peter De Graef en de geheel eigen muzikale drive van DE KOLONIE leverden de voorbije jaren al sterke producties op zoals Stanley, Begin en Rudy.

“Wat De Graef als auteur zo indringend maakt, is dat hij zijn publiek zo openlijk helpt omgaan met het onvatbare aan henzelf en het leven.” Jury van de Vlaamse Cultuurprijs voor toneelliteratuur

“Stanley is magnifiek en puur muziektheater.” – Sofie Mulders, De Morgen

“Rudy legt op magistrale wijze de vinger op de rotte plek.” – Evelyne Coussens, Theaterkrant.nl

“En zo is Rudy alweer een piekfijn gestructureerde vertelling die fluks balanceert tussen filosofie, maatschappijkritiek en onbezoedelde romantiek.” – Els Van Steenberghe, Knack

Publieksreacties Twee zielen:

“Deze voorstelling is zo mooi dat ik niet heb gezocht naar imperfecties. Dichter bij perfectie dan dat kan theater niet komen.”

“De voorstelling stemt tot denken. De muziek troost.”

“Twee zielen heeft me geraakt. De combinatie van woord en muziek is gewoon geweldig.”  

 

 


Datum
Uur
Lokatie
Tickets
Nog geen data beschikbaar
web site by moose web design